HoofdmenuKarma van Karma - deze knop linkt naar de websites van de Karmapa en de Kagyupa.Deleg voor geluk en juistheid - deze knop linkt naar de home page.Chö is dharma - deze knop linkt naar de dharmaleer.Phel betekent praktiseren - deze knop linkt naar het programma van meditatiecursussen en inwijdingen.Ling is plaats in het Tibetaans - achter deze knoop vindt u informatie over het centrum te Hantum. Symbool voor Tibet en het Tibetaanse Boeddhisme
PHEL ~ PROGRAMMA
Symbool voor Tibet en het Tibetaanse Boeddhism HoofdmenuKarma van Karma - deze knop linkt naar de websites van de Karmapa en de Kagyupa.Deleg voor geluk en juistheid - deze knop linkt naar de home page.Chö is dharma - deze knop linkt naar de dharmaleer.Phel betekent praktiseren - deze knop linkt naar het programma van meditatiecursussen en inwijdingen.Ling is plaats in het Tibetaans - achter deze knoop vindt u informatie over het centrum te Hantum.


De lotus waarvan de wortels in het slijk groeien en de stengel naar de hemel groeit om zich te ontplooien tot wondere schoonheid.


Donderdag 25 mei tot zaterdag 10 juni 2017
Een snoer van Nyoeng N's
Meditatie op de 1000 armige Chenrezig

Chenrezig is de belichaming van het mededogen van de Boeddha's en Bodhisattva's. Deze serie van zeven uiterst zegenrijke meditaties op de 1000 armige Chenrezig duren elk bijna twee-en-een-halve dag, men kan zich voor n of meerdere meditaties opgeven. Van deze meditatie wordt gezegd dat wanneer men er acht goed doet, men in Dewachen wordt wedergeboren, zo groot is de zegen en zuivering van deze meditatie. De meditatie begint bij zonsopkomst (ca. 5:36 uur) en duurt tot zonsondergang (ca 21:37 uur). Wie het complete schema wil kan dit per email toegestuurd krijgen. De eerste dag is er pauze voor ontbijt en lunch, waarna verder gevast wordt, drinken kan men tot het tanden poetsen, daarna niet meer drinken en ook niet meer praten tot de derde dag.. De tweede dag wordt er niet gegeten, noch gedronken. De derde dag is er 's ochtends vroeg thee en (meestal) havermout.
Vrijdag 9 juni is Saga Dawa Dchen. Op deze dag vieren we de geboorte en de verlichting van de Boeddha Sakyamuni en herdenken wij zijn paranirvana. Op deze dag zijn de effecten van zowel positieve als negatieve handelingen 10.000.000x zo sterk.
U kunt zich hier per email opgeven wanneer u mee wilt doen.

Kosten: GratisOnze excuses dat het schema niet in het Nederlands is.Goede Ster om te baden

Omdat onze versluieringen groot en hardnekkig zijn heeft Lama Gawang Rinpoche ons een eenvoudige manier gegeven om, naast onze gewone praktijk, hieraan te werken.

Zondag 5 maart 2017
Wassen tijdens zonsondergang doet lang leven en uitstraling toenemen, 111 geestelijke versluieringen zullen verdwijnen. (zon onder om ca. 17:50 uur)

deze dag is overgeslagen
Wassen tijdens zonsondergang zal verbondenheid tot stand brengen, 80 geestelijke versluieringen zullen verdwijnen.

Deze dag is overgeslagen
Wassen tijdens zonsondergang bevordert een lang leven, 13 geestelijke versluieringen zullen verdwijnen. (zon onder om ca. 20:33 uur)

Vrijdag 26 mei 2017
Wassen in de namiddag zal bezittingen en rijkdom doen toenemen, mensen goed over je laten praten, en 1600 geestelijke versluieringen doen verdwijnen.

Maandag 26 juni 2017
Wassen na zonsopkomst zal ziekte louteren, 20 geestelijke versluieringen zullen verdwijnen. (zon op om ca. 5:20 uur)

Woensdag 26 juli 2017
Wassen overdag brengt geestelijk welbevinden, 8 geestelijke versluieringen zullen verdwijnen.

Dinsdag 22 augustus 2017
Wassen bij zonsopkomst maakt dat mamos en Dharmabeschermers zich verheugen, dit vervult wensen. (zon op om ca. 6:35 uur)

Zaterdag 23, ma 25, do 28 september en do 5 oktober 2017
Overdag wassen, kwade geesten en obstakels verliezen hun kracht en 20 negativiteiten verdwijnen.

Zaterdag 28 oktober 2017
Wassen bij of vlak na zonsopkomst laat samenhorigheid en voorspoed toenemen. (zon op om ca. 8:29 uur)

Dinsdag 28 november 2017
Overdag wassen verheugd de land goden en -geesten, kwade bedoelingen worden vernietigd en 20 geestelijke versluieringen verdwijnen

Donderdag 11 januari 2018
Wassen laat je met minder slaap toekomen, je intelligentie zal toenemen en je bevattingsvermogen zal zich verscherpen, 8 geestelijke versluieringen veroorzaakt door begeerte zullen verdwijnen.

Woensdag 24 januari 2018
Wassen vlak na zonsopkomst helpt 900009000 geestelijke versluieringen te zuiveren. (zon op om ca. 8:30 uur)
EERBIEDIG GROET IK MANJUSHRI

Speciale dagen voor het verzamelen van verdienste.

12 maart 2017 - afsluiting van de 15 dagen waarin de Boeddha Sakyamuni elke dag een wonder verrichtte
9 juni 2017 - Boeddha Sakyamuni's verlichting en paranirvana.
27 juli 2017 - De eerste wenteling van het Wiel, de eerste les door de Boeddha Sakyamuni
10 november 2017- De afdaling van de Boeddha Sakyamuni uit de godenwereld
Dit zijn de gunstige dagen van de Boeddha. Op deze dagen wordt het effect van positieve en negatieve handelingen 10.000.000x versterkt.


Maandelijkse Dharma dagen
(volgens de Tibetaanse maankalender)

8ste dag voor Sangye Menla (Medicijn Boeddha), en Tara, de beschermster

10de dag voor Guru Rinpoche

15de dag voor Boeddha Shakyamuni

25ste dag voor Dorje Pagmo

30ste dag voor Boeddha Amithaba

De Tibetaanse Maankalender vindt u op FPMT

Dit zijn allemaal bijzondere dagen om verdienste te verzamelen en op te dragen voor het welzijn van levende wezens, dat zij de staat van Boeddhaschap mogen bereiken.
Reguliere DienstenIn de ochtend, omstreeks 07:30 uur, vindt de Tara puja plaats. De Boddhisatva Tara is de beschermvrouwe van het leven en komt in verschillende verschijningsvormen voor die symbool staan voor de verschillende aspecten van haar activiteit op aarde. De ochtend staat doorgaans in het teken van Tara en wordt als de gunstigste tijd gezien voor opbouwende activiteiten.

In de late middag, om ca. 17:00 uur, vindt de Mahakala dienst plaats. Mahakala is een verschijningsvorm van de oorspronkelijke Boeddhanatuur in zijn rol als beschermer van de Dharma. Eén keer per maand is er een speciale Mahakala dag en doet de Lama de lange Mahakala puja zoals die op die dag in alle Kagyu kloosters wordt gedaan. Deze puja's worden nu voor ons door Lama Drime zer in Tibet gedaan. De speciale Mahakala dagen zijn steeds op de dag voor nieuwe maan. Zie de maankalender voor meer details en klik vervolgens op het agendaschabloon.

Vroeg in de avond, omstreeks 18:30 uur vindt, onder leiding van een senior sangha lid, de Chenrezig puja plaats. Chenrezig is de Heer van Mededogen, een Bodhisattva die ook bekend staat als Avalokiteshvara in het Sanskriet.


De genoemde cursusvergoedingen gelden per volwassene (kinderen half geld) en worden verzameld voor donaties aan de leraren en hun eventuele kloosters.  bijgewerkt op
 13 april 2017

© WWW.KARMAKAGYU.NL