HoofdmenuKarma van Karma - deze knop linkt naar de websites van de Karmapa en de Kagyupa.Deleg voor geluk en juistheid - deze knop linkt naar de home page.Chö is dharma - deze knop linkt naar de dharmaleer.Phel betekent praktiseren - deze knop linkt naar het programma van meditatiecursussen en inwijdingen.Ling is plaats in het Tibetaans - achter deze knoop vindt u informatie over het centrum te Hantum. Symbool voor Tibet en het Tibetaanse Boeddhisme
MAANKALENDER
Symbool voor Tibet en het Tibetaanse Boeddhism HoofdmenuKarma van Karma - deze knop linkt naar de websites van de Karmapa en de Kagyupa.Deleg voor geluk en juistheid - deze knop linkt naar de home page.Chö is dharma - deze knop linkt naar de dharmaleer.Phel betekent praktiseren - deze knop linkt naar het programma van meditatiecursussen en inwijdingen.Ling is plaats in het Tibetaans - achter deze knoop vindt u informatie over het centrum te Hantum.

Maan nu in Hantum

Hierboven ziet u de maanstand van het moment in Hantum. Omdat de Tibetaanse kalender op de maanstanden is gebaseerd en de ceremoniën daaraan zijn gerelateerd, is het handig om de maan in de gaten te houden bij uw praktijk. Echter, voor het in gelijke tred houden van de diensten over de gehele wereld wordt in het Tibetaans Boeddhisme uitgegaan van de maanstand in Lhasa - de hoofdstad van Tibet.

Doch omdat de maancyclus geen precies veelvoud van volle dagen telt, maar 3/10 dag achter de komma heeft, kan het zijn dat het steeds met een dagdeel opschuivende volle maan tijdstip de ene keer wel en de andere keer niet op verschillende datums valt in de verschillende tijdzones.

Indien u wilt zien wat de maanstand en het exacte volle maan tijdstip in Lhasa is, dan kunt uw PC-tijd tijdelijk instellen op Greenwich Mean Time +5,5 uur of +6 uur indien het besturingssysteem van uw PC de instelling van GMT +5.5 uur niet mogelijk maakt. Het externe programma voor de aanpassingen van het boven weergegeven maanbeeld en de bijbehorende gegevens, die standaard voor de Nederlanse tijdzone zijn weergegeven, zullen dan de toestand voor de door u ingestelde tijdzone weergeven. . . zodat u bijvoorbeeld niet meerdere malen per jaar Tibetaans nieuwjaar (losar) hoeft te vieren.

Op de gemakkelijk te printen agenda kunt u het door u geplande programma noteren. Op deze agenda kunt u ook zien hoeveel dagen nog resten tot de volgende volle maan en worden de speciale dagen volgens de Tibetaanse almanak weergegeven.

Agenda resterend Tibetaans jaar
Terug naar de uitgebreide programma







WWW.KARMAKAGYU.NL